
Celková doba
Prep: 15 min. Cook: 10 min./batch

Porce
4 porce
Miluji chuť tohoto receptu na sumce ve fritéze. Nejsem velkým milovníkem ryb, takže každý pokrm, který mě přiměje si rybu zamilovat, je u mě na prvním místě. Skvěle se podává s máslovým bylinkovým rýžovým pilafem a kukuřičnými muffiny s máslem a medem! -Kelly Williams, Forked River, New Jersey
Recommended
Ingredience
- 4 filety ze sumce (každý o hmotnosti 6 uncí)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 velká vejce
- 1/3 šálku dijonské hořčice
- 2 lžíce 2% mléka
- 1/2 šálku hladké mouky
- 4 hrnky miniaturních preclíků s medovou hořčicí, nahrubo rozdrcených
- Sprej na vaření
- Plátky citronu, nepovinné
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 325 °C. Posypte sumce solí a pepřem. V mělké misce rozšlehejte vejce, hořčici a mléko. Do oddělených mělkých misek dejte mouku a preclíky. Filety obalte v mouce, pak je namočte do vaječné směsi a obalte preclíky.
- Řízky po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, 10-12 minut. V případě potřeby podávejte s plátky citronu.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 fillet: 466 kalorií, 14g tuky (3g nasycené tuky), 164mg cholesterol, 1580mg sodík, 45g sacharidy (2g cukry, 2g vláknina), 33g bílkoviny.