Sumec v preclíkové krustě v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 10 min./batch

Porce

4 porce

 
Miluji chuť tohoto receptu na sumce ve fritéze. Nejsem velkým milovníkem ryb, takže každý pokrm, který mě přiměje si rybu zamilovat, je u mě na prvním místě. Skvěle se podává s máslovým bylinkovým rýžovým pilafem a kukuřičnými muffiny s máslem a medem! -Kelly Williams, Forked River, New Jersey

Ingredience

  • 4 filety ze sumce (každý o hmotnosti 6 uncí)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 velká vejce
  • 1/3 šálku dijonské hořčice
  • 2 lžíce 2% mléka
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 4 hrnky miniaturních preclíků s medovou hořčicí, nahrubo rozdrcených
  • Sprej na vaření
  • Plátky citronu, nepovinné

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 325 °C. Posypte sumce solí a pepřem. V mělké misce rozšlehejte vejce, hořčici a mléko. Do oddělených mělkých misek dejte mouku a preclíky. Filety obalte v mouce, pak je namočte do vaječné směsi a obalte preclíky.
  2. Řízky po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte, dokud se ryba nebude snadno odlupovat vidličkou, 10-12 minut. V případě potřeby podávejte s plátky citronu.
Tip do kuchyně

 

  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 fillet: 466 kalorií, 14g tuky (3g nasycené tuky), 164mg cholesterol, 1580mg sodík, 45g sacharidy (2g cukry, 2g vláknina), 33g bílkoviny.