Šunka a sýr v horkovzdušné fritéze

3 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min./batch

Porce

4 porce

 
Zbožňuji kombinaci hrušek, modrého sýra a vlašských ořechů v salátu, a tak jsem je proměnila v tento recept na šunku a sýr – a byl to hit. Přidala jsem černou lesní šunku, aby to bylo jídlo v jednom. Stačí přidat salát z polní zeleniny s balzamikovou zálivkou a máte dekadentní (a zdravou!) večeři. -Trisha Kruse, Eagle, Idaho

Ingredience

  • 1 tuba (13,8 unce) chlazené pizzové kůrky
  • 1/4 libry na tenké plátky nakrájené černé lesní šunky
  • 1 středně velká hruška, nakrájená na tenké plátky a rozdělená na části
  • 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů, opražených
  • 2 polévkové lžíce rozdrobeného modrého sýra

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. Na lehce pomoučeném povrchu rozviňte pizzovou kůrku do čtverce o straně 12 palců. Nakrájejte na 4 čtverce. Na polovinu každého čtverce diagonálně do vzdálenosti 1/2 cm od okrajů položte šunku, polovinu plátků hrušky, vlašské ořechy a nivu. Přeložte 1 roh přes náplň do protějšího rohu a vytvořte trojúhelník; okraje přitlačte vidličkou, aby se uzavřely.
  2. V dávkách uspořádejte koláčky v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte dozlatova, 4-6 minut z každé strany. Ozdobte zbylými plátky hrušek.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 turnover: 357 kalorií, 10g tuky (2g nasycené tuky), 16mg cholesterol, 885mg sodík, 55g sacharidy (11g cukry, 3g vláknina), 15g bílkoviny.