Šunkové a vaječné kapsy v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep/Celková doba: 25 min.

Porce

2 porce

 
Tento recept na kapsičky se šunkou, vejcem a sýrem je díky chlazenému těstu na půlměsíčky snadný na přípravu. —Taste of Home Test Kitchen

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 2 lžičky 2% mléka
  • 2 lžičky másla
  • 1 unce na tenké plátky nakrájené šunky, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce strouhaného sýra čedar
  • 1 trubička (4 unce) chlazených půlměsíčků

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 300 °C. V malé misce smíchejte vejce a mléko. V malé pánvi rozehřejte máslo, dokud se nerozpálí. Přidejte vaječnou směs; vařte a míchejte na mírném ohni, dokud vejce zcela neztuhnou. Odstavte z ohně. Přiložte šunku a sýr.
  2. Rozdělte těsto na 2 obdélníky. Uzavřete perforace; do středu každého obdélníku dejte lžící polovinu náplně. Těsto přeložte přes náplň; přitiskněte, aby se utěsnilo. Položte v jedné vrstvě na vymaštěný plech ve fritovacím koši. Smažte 8-10 minut dozlatova.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 porce: 326 kalorií, 20g tuky (5g nasycené tuky), 118mg cholesterol, 735mg sodík, 25g sacharidy (6g cukry, 0 vláknina), 12g bílkoviny.