
Celková doba
Prep: 30 min. Cook: 10 min./batch

Porce
12 porce
Ať už musíte ráno vyběhnout ze dveří, nebo si uděláte pár minut na odpočinek u stolu, tyto snídaňové vaječné rolky se vám budou hodit. Směs na vajíčka a klobásy si můžete připravit večer předem, takže ráno stačí jen srolovat, usmažit a jít! -Anne Ormond, Dover, New Hampshire
Recommended
Ingredience
- 1/2 libry volně ložené vepřové klobásy
- 1/2 šálku rozdrobeného ostrého sýra čedar
- 1/2 šálku rozdrobeného sýra Monterey Jack
- 1 lžíce nasekané zelené cibulky
- 4 velká vejce
- 1 lžíce 2% mléka
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
- 1 lžíce másla
- 12 obalů na vaječné rolky
- Sprej na vaření
- Volitelně: Javorový sirup nebo salsa
Postup přípravy
- V malé nepřilnavé pánvi vařte klobásu na středním ohni, dokud nezrůžoví, 4-6 minut, a rozbijte ji na drobky; nechte okapat. Vmíchejte sýry a zelenou cibulku; dejte stranou. Utřete pánev dočista.
- V malé misce rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř, dokud se nespojí. Ve stejné pánvi rozehřejte máslo na středním plameni. Vlijte vaječnou směs; vařte a míchejte, dokud vejce nezhoustnou a nezůstanou žádná tekutá vejce. Vmíchejte směs klobás.
- Předehřejte fritézu na 400°. 1 roh obalu vaječné rolky položte těsně pod střed obalu a vložte do něj 1/4 šálku náplně. (Zbývající obaly přikryjte vlhkou papírovou utěrkou, dokud nebudou připraveny k použití.) Spodní roh přeložte přes náplň; zbývající okraje obalu navlhčete vodou. Boční rohy přeložte směrem ke středu přes náplň. Pevně srolujte roládu a přitiskněte ji na špičku, aby se uzavřela. Opakujte.
- Po částech uspořádejte vaječné závitky v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 3-4 minuty, dokud lehce nezhnědnou. Otočte je a postříkejte je sprejem na vaření. Smažte dozlatova a dokřupava ještě 3-4 minuty. V případě potřeby podávejte s javorovým sirupem nebo salsou.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 egg roll: 209 kalorií, 10g tuky (4g nasycené tuky), 87mg cholesterol, 438mg sodík, 19g sacharidy (0 cukry, 1g vláknina), 10g bílkoviny.