Taco twisty v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 20 min.

Porce

4 porce

 
Proč podávat tacos jen v obyčejných moučných nebo kukuřičných tortillách? Pro lahodnou změnu vyzkoušejte tyto na vzduchu smažené tacos zapečené ve vločkových, zlatavých půlměsíčcích. Moje rodina si je vychutnává jako teplý oběd nebo lehkou večeři. —Carla Kreider, Quarryville, Pennsylvania

Ingredience

  • 1/3 libry mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule, nakrájená na kousky
  • 2/3 šálku rozdrobeného sýra čedar
  • 1/3 šálku salsy
  • 3 polévkové lžíce nakrájené zelené chilli papričky z konzervy
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky pálivé pepřové omáčky
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého kmínu
  • 1 trubička (8 uncí) chlazených půlměsíčků
  • Nepovinný: Vložka: drcený salát, plátky zralých oliv, nakrájená rajčata a papričky jalapeňo bez semínek.

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 300 °C. Ve velké pánvi vařte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud maso nezrůžoví; maso rozdrobte; nechte okapat. Vmíchejte sýr, salsu, chilli, česnekový prášek, pálivou pepřovou omáčku, sůl a kmín.
  2. Rozbalte těsto na roládu a rozdělte ho na 4 obdélníky; perforaci přitlačte, aby se utěsnila. Do středu každého obdélníku dejte 1/2 hrnku masové směsi. Přitáhněte 4 rohy ke středu a stočte je; přitiskněte, aby se uzavřely. Po částech je v jedné vrstvě položte na vymaštěný tác v koši fritézy. Smažte dozlatova 18-22 minut. V případě potřeby podávejte s polevou podle vlastního výběru.
  3.  
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit v troubě.

Výživová fakta

1 taco twist: 371 kalorií, 21g tuky (5g nasycené tuky), 42mg cholesterol, 752mg sodík, 30g sacharidy (8g cukry, 1g vláknina), 16g bílkoviny.