
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce
10 porce
Recommended
Ingredience
- 2 velká vejce
- 1/2 šálku suché strouhanky
- 3 lžíce koření taco
- 1 libra libového mletého hovězího masa (90 % libové)
- 10 kukuřičných tortill (6 palců), ohřátých
- Sprej na vaření
- Volitelně: Salsy a guacamole
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 350 °C. Ve velké míse smíchejte vejce, strouhanku a koření taco. Přidejte hovězí maso; lehce, ale důkladně promíchejte.
- Do středu každé tortilly dejte lžičkou 1/4 hrnku hovězí směsi. Pevně ji srolujte a zajistěte párátky. Taquitos po částech uspořádejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Vařte 6 minut; otočte a vařte, dokud není maso propečené a taquitos nejsou zlatohnědé a křupavé, ještě 6-7 minut. Před podáváním vyhoďte párátka. V případě potřeby podávejte se salsou a guacamole.
Tipy na taquitos ve fritéze
Jak připravit taquitos bez fritézy?
Dlouho před příchodem fritéz na vzduchu domácí kuchaři i profesionální kuchaři pekli a smažili taquitos. Připravte si je ve fritéze nebo v troubě při teplotě 400 °C, jako v tomto receptu na pečené vepřové taquitos.
Jak zabránit praskání kukuřičných tortill při přípravě taquitos?
Čerstvé kukuřičné tortilly by neměly praskat, pokud je ohřejete v mikrovlnné troubě. Před mikrovlnným ohřevem na 30 sekund až 1 minutu poskládejte 10 tortill na sebe a zabalte je do vlhkých papírových utěrek. (Můžete se také ujistit, že jsou velmi čerstvé, když si kukuřičné tortilly připravíte doma.)
Jak dlouho vydrží taquitos v mrazáku?
Taquitos můžete zmrazit až na 3 měsíce. Před zmrazením taquitos na plechu vyloženém voskovaným papírem je nechte zcela vychladnout. Přendejte je do sáčku se zipem do mrazničky. Taquitos znovu ohřívejte v jedné vrstvě na vymaštěném plechu fritézy na vzduchu při teplotě 350 °C po dobu 10-12 minut z každé strany.
Výživová fakta
1 taquito: 168 kalorií, 6g tuky (2g nasycené tuky), 65mg cholesterol, 336mg sodík, 17g sacharidy (1g cukry, 2g vláknina), 12g bílkoviny.