Tortellini s prosciuttem v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 25 min. Cook: 10 min./batch

Porce

about 3-1/2 dozen

 
Tohle je moje verze smažených tortellini. Recepty na italské pouliční jídlo ve fritéze, jako je tento, jsou křupavé a lepkavé. Na omáčku použijte ta nejkvalitnější rajčata, která najdete – je tak dobrá, že ji budete chtít zdvojnásobit a podávat s těstovinami. -Angela Lemoine, Howell, New Jersey

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce jemně nasekané cibule
  • 4 stroužky česneku, nahrubo nasekané
  • 1 plechovka (15 uncí) rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté čerstvé bazalky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • TORTELLINI:
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce 2% mléka
  • 2/3 šálku ochucené strouhanky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 2 lžíce strouhaného sýra pecorino Romano
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balení (12 uncí) chlazených tortellini s ricottou prosciutto
  • Sprej na vaření

Postup přípravy

  1. V malém hrnci rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek; vařte a míchejte, dokud nezměknou, 3-4 minuty. Vmíchejte rajčatové pyré, bazalku, sůl a pepř. Přiveďte k varu; snižte teplotu. Vařte nezakryté 10 minut. Udržujte teplé.
  2. Mezitím předehřejte fritézu na 350 °C. V malé misce rozšlehejte vejce a mléko. V jiné misce smíchejte strouhanku, česnekový prášek, sýr, petrželku a sůl.
  3. Namočte tortellini do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky. Tortellini v dávkách rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 4-5 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 4-5 minut. Podávejte s omáčkou; posypte další mletou čerstvou bazalkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 appetizer: 38 kalorií, 1g tuky (0 nasycené tuky), 9mg cholesterol, 96mg sodík, 5g sacharidy (0 cukry, 0 vláknina), 1g bílkoviny.