
Celková doba
Prep: 15 min. Cook: 15 min./batch

Porce
4 porce
Vepřové kotlety ze vzdušné fritézy jsou vynikající a jejich příprava je tak snadná. Můj manžel je miluje. -Lynn Moretti, Oconomowoc, Wisconsin
Recommended
Ingredience
- 2 velká vejce
- 1/4 šálku 2% mléka
- 1 šálek panko strouhanky
- 1 šálek jemně nasekaných pekanových ořechů
- 4 uzené vepřové kotlety s kostí (7-1/2 unce každá)
- 1/4 šálku hladké mouky
- Sprej na vaření
- 1/3 šálku balzamikového octa
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce malinového džemu bez semínek
- 1 polévková lžíce rozmrazeného koncentrátu mražené pomerančové šťávy
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 400 °C. V mělké míse rozšlehejte vejce a mléko. V jiné mělké misce smíchejte strouhanku s pekanovými ořechy.
- Vepřové kotlety obalte v mouce; přebytečnou mouku setřeste. Namočte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby lépe přilnuly. Kotlety po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření.
- Vařte, dokud nezískají zlatohnědou barvu a teploměr zapíchnutý do vepřového masa neukáže 145 °C, 12-15 minut, v polovině vaření je obraťte a postříkejte dalším sprejem na vaření. Mezitím dejte zbývající přísady do malého hrnce a přiveďte je k varu. Vařte a míchejte, dokud mírně nezhoustne, 6-8 minut. Podávejte s kotletami.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.
Výživová fakta
1 pork chop with 1 tablespoon glaze: 579 kalorií, 36g tuky (10g nasycené tuky), 106mg cholesterol, 1374mg sodík, 36g sacharidy (22g cukry, 3g vláknina), 32g bílkoviny.