Vepřové kotlety uzené malinovým balsamikem v horkovzdušné fritéze

2 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 15 min. Cook: 15 min./batch

Porce

4 porce

 
Vepřové kotlety ze vzdušné fritézy jsou vynikající a jejich příprava je tak snadná. Můj manžel je miluje. -Lynn Moretti, Oconomowoc, Wisconsin

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 1/4 šálku 2% mléka
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 1 šálek jemně nasekaných pekanových ořechů
  • 4 uzené vepřové kotlety s kostí (7-1/2 unce každá)
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • Sprej na vaření
  • 1/3 šálku balzamikového octa
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce malinového džemu bez semínek
  • 1 polévková lžíce rozmrazeného koncentrátu mražené pomerančové šťávy

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 400 °C. V mělké míse rozšlehejte vejce a mléko. V jiné mělké misce smíchejte strouhanku s pekanovými ořechy.
  2. Vepřové kotlety obalte v mouce; přebytečnou mouku setřeste. Namočte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby lépe přilnuly. Kotlety po částech pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření.
  3. Vařte, dokud nezískají zlatohnědou barvu a teploměr zapíchnutý do vepřového masa neukáže 145 °C, 12-15 minut, v polovině vaření je obraťte a postříkejte dalším sprejem na vaření. Mezitím dejte zbývající přísady do malého hrnce a přiveďte je k varu. Vařte a míchejte, dokud mírně nezhoustne, 6-8 minut. Podávejte s kotletami.
Tip do kuchyně

 

  • Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.

Výživová fakta

1 pork chop with 1 tablespoon glaze: 579 kalorií, 36g tuky (10g nasycené tuky), 106mg cholesterol, 1374mg sodík, 36g sacharidy (22g cukry, 3g vláknina), 32g bílkoviny.