Vepřové kotlety v horkovzdušné fritéze

8 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 10 min. Cook: 15 min.

Porce

4 porce

 
Vepřové kotlety smažené na vzduchu mají bohatou chuť díky kreolskému koření a parmazánu. Bonus: mají také nízký obsah sacharidů! —Dawn Parker, Surrey, Britská Kolumbie

Ingredience

  • 1/3 šálku mandlové mouky
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička kreolského koření
  • 1 lžička papriky
  • 4 vykostěné vepřové kotlety (každá 6 uncí)
  • Sprej na vaření

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375&stupňů. V mělké misce smíchejte mandlovou mouku, sýr, česnekový prášek, kreolské koření a papriku. Vepřové kotlety obalte ve směsi mouky; přebytečnou směs oklepejte. Podle potřeby je v dávkách pokládejte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření.
  2. Vařte dozlatova 12-15 minut nebo dokud teploměr neukáže 145 stupňů, v polovině vaření obraťte a postříkejte dalším sprejem na vaření. Vyjměte a uchovávejte v teple. Postup opakujte se zbývajícími kotletami.

Tipy na vepřové kotlety ve fritéze

Jak připravit vepřové kotlety, aniž by se vysušily?

Chcete-li vepřové kotlety připravit, aniž by se vysušily, obalte je v obalovací směsi nebo ve směsi mouky, která uzavře vlhkost. Dbejte také na to, abyste je nepřevařili. Vnitřní teplota by měla být 145 °C.

Jak docílit toho, aby byly vepřové kotlety křehké?

Aby byly kotlety křehké, můžete je před obalením v moučné směsi namočit na 2-6 hodin do mléka. Vápník a kyselina mléčná v mléce působí na enzymy masa a pomáhají je rozkládat.

Co mám dělat, když jsou moje vepřové kotlety tvrdé?

Pokud se vám vepřové kotlety povedou, nakrájejte maso na velmi tenké plátky a přidejte je do příštího smaženého masa nebo do nákypu. Extra tekutina a tuk v těchto pokrmech pomohou maso mírně rehydratovat.

Jak docílit toho, aby se těsto přichytilo na vepřové kotlety?

Aby se těsto na kotlety přichytilo, nejprve je postříkejte sprejem na vaření. Chcete další recepty z fritézy? Podívejte se na naše recepty, které musíte vyzkoušet, včetně čokoládových sušenek, raviol a fajitas!

Výživová fakta

1 pork chop: 310 kalorií, 16g tuky (5g nasycené tuky), 86mg cholesterol, 308mg sodík, 4g sacharidy (0 cukry, 1g vláknina), 36g bílkoviny.

Diabetické výměny: 5 libového masa, 2 tuky.