
Celková doba
Prep: 20 min. Cook: 10 min.

Porce
4 porce
Tento recept patří mezi manželovy oblíbené, protože mu připomíná jeho německé kořeny. Příprava vepřových řízků ve fritéze je geniální, protože je můžeme sníst během chvilky. -Joyce Folker, Paraowan, Utah
Recommended
Ingredience
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 lžička kořeněné soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 velké vejce
- 2 lžíce 2% mléka
- 3/4 šálku suché strouhanky
- 1 lžička papriky
- 4 kotlety z vepřové panenky (každá o hmotnosti 4 unce)
- Sprej na vaření
- DILL SAUCE:
- 1 lžíce hladké mouky
- 3/4 šálku kuřecího vývaru
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/4 lžičky koprové trávy
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 375 °C. V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř. V druhé mělké misce rozšlehejte vejce a mléko, dokud se nespojí. Ve třetí míse smíchejte strouhanku a papriku.
- Vepřové kotlety naklepejte paličkou na maso na tloušťku 1/4 palce. Kotlety ponořte do mouky, aby se obalily z obou stran; přebytečnou směs oklepejte. Ponořte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky, aby se obal lépe držel.
- Vepřové maso položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte dozlatova 4-5 minut. Otočte; postříkejte sprejem na vaření. Smažte ještě 4-5 minut dozlatova. Vyjměte na talíř a udržujte v teple.
- Mezitím v malém hrnci rozšlehejte mouku a vývar dohladka. Za stálého míchání přiveďte k varu; vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr; prohřejte (nevařte). Podávejte s vepřovým masem.
Tip do kuchyně
- Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.
Výživová fakta
1 porce: 309 kalorií, 13g tuky (5g nasycené tuky), 91mg cholesterol, 572mg sodík, 17g sacharidy (2g cukry, 1g vláknina), 30g bílkoviny.