Vepřové řízky v horkovzdušné fritéze

2 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 10 min.

Porce

4 porce

 
Tento recept patří mezi manželovy oblíbené, protože mu připomíná jeho německé kořeny. Příprava vepřových řízků ve fritéze je geniální, protože je můžeme sníst během chvilky. -Joyce Folker, Paraowan, Utah

Ingredience

  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička kořeněné soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce 2% mléka
  • 3/4 šálku suché strouhanky
  • 1 lžička papriky
  • 4 kotlety z vepřové panenky (každá o hmotnosti 4 unce)
  • Sprej na vaření
  • DILL SAUCE:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3/4 šálku kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/4 lžičky koprové trávy

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř. V druhé mělké misce rozšlehejte vejce a mléko, dokud se nespojí. Ve třetí míse smíchejte strouhanku a papriku.
  2. Vepřové kotlety naklepejte paličkou na maso na tloušťku 1/4 palce. Kotlety ponořte do mouky, aby se obalily z obou stran; přebytečnou směs oklepejte. Ponořte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky, aby se obal lépe držel.
  3. Vepřové maso položte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte ho sprejem na vaření. Smažte dozlatova 4-5 minut. Otočte; postříkejte sprejem na vaření. Smažte ještě 4-5 minut dozlatova. Vyjměte na talíř a udržujte v teple.
  4. Mezitím v malém hrnci rozšlehejte mouku a vývar dohladka. Za stálého míchání přiveďte k varu; vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí. Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr; prohřejte (nevařte). Podávejte s vepřovým masem.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit ve fritéze, na elektrické pánvi nebo na sporáku.

Výživová fakta

1 porce: 309 kalorií, 13g tuky (5g nasycené tuky), 91mg cholesterol, 572mg sodík, 17g sacharidy (2g cukry, 1g vláknina), 30g bílkoviny.