
Celková doba
Prep: 20 min. Cook 10 min./batch

Porce
4 porce
Tuto metodu «smažení» s plátky lilku používám už léta a rozhodla jsem se ji vyzkoušet i pro zelená rajčata. Fungovalo to! Moje rodina je teď miluje v BLT. -Jolene Martinelli, Derry, New Hampshire
Recommended
Ingredience
- 2 středně velká zelená rajčata (asi 10 uncí)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 velké rozšlehané vejce
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1 šálek panko strouhanky
- Sprej na vaření
- 1/2 šálku majonézy se sníženým obsahem tuku
- 2 zelené cibulky, jemně nasekané
- 1 lžička čerstvého kopru nebo 1/4 lžičky koprové trávy
- 8 plátků celozrnného chleba opečených na toastu
- 8 proužků vařené slaniny nakrájené na středy
- 4 listy hlávkového nebo bostonského salátu
Postup přípravy
- Předehřejte fritézu na 350 °C. Každé rajče nakrájejte příčně na 4 plátky. Posypte je solí a pepřem. Vejce, mouku a strouhanku dejte do oddělených mělkých misek. Plátky rajčat ponořte do mouky, přebytečnou mouku setřeste, pak je ponořte do vajíčka a nakonec do směsi strouhanky a poklepejte, aby lépe přilnuly.
- Plátky rajčat po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Vařte 4-6 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 4-6 minut.
- Mezitím smíchejte majonézu, zelenou cibulku a kopr. Na každý ze 4 plátků chleba položte 2 proužky slaniny, 1 list salátu a 2 plátky rajčat. Zbývající plátky chleba potřete majonézovou směsí; položte na ně. Ihned podávejte.
Tip do kuchyně
- Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.
Výživová fakta
1 sandwich: 390 kalorií, 17g tuky (3g nasycené tuky), 45mg cholesterol, 1006mg sodík, 45g sacharidy (7g cukry, 5g vláknina), 16g bílkoviny.