Zelená rajčata BLT v horkovzdušné fritéze

5 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook 10 min./batch

Porce

4 porce

 
Tuto metodu «smažení» s plátky lilku používám už léta a rozhodla jsem se ji vyzkoušet i pro zelená rajčata. Fungovalo to! Moje rodina je teď miluje v BLT. -Jolene Martinelli, Derry, New Hampshire

Ingredience

  • 2 středně velká zelená rajčata (asi 10 uncí)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 velké rozšlehané vejce
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek panko strouhanky
  • Sprej na vaření
  • 1/2 šálku majonézy se sníženým obsahem tuku
  • 2 zelené cibulky, jemně nasekané
  • 1 lžička čerstvého kopru nebo 1/4 lžičky koprové trávy
  • 8 plátků celozrnného chleba opečených na toastu
  • 8 proužků vařené slaniny nakrájené na středy
  • 4 listy hlávkového nebo bostonského salátu

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 350 °C. Každé rajče nakrájejte příčně na 4 plátky. Posypte je solí a pepřem. Vejce, mouku a strouhanku dejte do oddělených mělkých misek. Plátky rajčat ponořte do mouky, přebytečnou mouku setřeste, pak je ponořte do vajíčka a nakonec do směsi strouhanky a poklepejte, aby lépe přilnuly.
  2. Plátky rajčat po částech rozložte v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Vařte 4-6 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 4-6 minut.
  3. Mezitím smíchejte majonézu, zelenou cibulku a kopr. Na každý ze 4 plátků chleba položte 2 proužky slaniny, 1 list salátu a 2 plátky rajčat. Zbývající plátky chleba potřete majonézovou směsí; položte na ně. Ihned podávejte.
Tip do kuchyně
  • Při našem testování jsme zjistili, že doba přípravy se u různých značek fritéz výrazně liší. V důsledku toho jsme uvedli širší rozmezí doporučených dob přípravy, než je obvyklé. Začněte kontrolovat první uvedený čas a podle potřeby jej upravte.

Výživová fakta

1 sandwich: 390 kalorií, 17g tuky (3g nasycené tuky), 45mg cholesterol, 1006mg sodík, 45g sacharidy (7g cukry, 5g vláknina), 16g bílkoviny.