Zelené rajčatové hromádky v horkovzdušné fritéze

4 Komentářů k receptu

Celková doba

Prep: 20 min. Cook: 15 min./batch

Porce

8 porce

 
Tohle je pro milovníky červených a zelených rajčat. Když jsem narazila na tento recept, musela jsem ho vyzkoušet a ukázalo se, že je tak chutný! —Barbara Mohr, Millington, Michigan

Ingredience

  • 1/4 šálku odtučněné majonézy
  • 1/4 lžičky nastrouhané limetkové kůry
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička mletého čerstvého tymiánu nebo 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky pepře, rozděleno
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 velké bílky, lehce našlehané
  • 3/4 šálku kukuřičné mouky
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 středně velká zelená rajčata
  • 2 středně velká červená rajčata
  • Sprej na vaření
  • 8 plátků kanadské slaniny, ohřátých

Postup přípravy

  1. Předehřejte fritézu na 375 °C. Smíchejte majonézu, limetkovou kůru a šťávu, tymián a 1/4 lžičky pepře; až do podávání uchovávejte v chladničce. Do mělké misky dejte mouku; do samostatné mělké misky dejte bílky. Ve třetí míse smíchejte kukuřičnou mouku, sůl a zbývající 1/4 lžičky pepře.
  2. Každé rajče nakrájejte příčně na 4 plátky. Každý plátek lehce obalte v mouce; přebytečnou mouku setřeste. Ponořte je do bílků a poté do směsi kukuřičné mouky.
  3. Rajčata po částech pokládejte na vymaštěný tác v koši fritézy; postříkejte je sprejem na vaření. Smažte 4-6 minut dozlatova. Otočte je a postříkejte je sprejem na vaření. Smažte dozlatova ještě 4-6 minut.
  4. Na každou porci položte po 1 plátku zeleného rajčete, slaniny a červeného rajčete. Podávejte s omáčkou.
Tip do kuchyně
  • Pokud nemáte fritézu, můžete tento recept připravit na sporáku.

Výživová fakta

1 stack: 114 kalorií, 2g tuky (0 nasycené tuky), 7mg cholesterol, 338mg sodík, 18g sacharidy (3g cukry, 2g vláknina), 6g bílkoviny.

Diabetické výměny: 1 škrob, 1 libové maso, 1 zelenina.